Een Lockdown is dé kans voor verbinding in je gezin - CoachWereld

Registreren

Blog

Een Lockdown is dé kans voor verbinding in je gezin

Een Lockdown is dé kans voor verbinding in je gezin

O help! Een 2e lockdown. Hoe gebruik je de lockdown ten goede van jezelf en je gezin?

Het is wat het is?

De 2e lockdown is een feit. We kunnen er gewoon niet omheen. Loop of fiets je door de stad dan zie je gesloten winkels. We zitten op slot. Echter, Als je verder kijkt dan de gesloten winkels zie je ook iets anders. Er ontstaat een soort van markt voor de winkels en bezorg auto’s rijden heen en weer.

Draai het om

Keep your head up! We zijn flexibele en creatieve mensen. We zijn snel geneigd te kijken naar wat niet kan. Maar… We kunnen het ook omdraaien en kijken naar wat wél kan! En laten wij als thuiswerkende moeders dát nu ook kunnen

Maak je plan

Want zeg eens eerlijk: Je hebt vaker voor hetere vuren gestaan toch? Zieke kinderen, vervelende gebeurtenissen. Ze waren er ook voordat het corona virus zijn intrede deed. En zijn we er doorheen gekomen? Ja! Dus voor nu. Raap jezelf bij elkaar en: Go for it!

Zoals ik vaker heb geschreven: Zonder doel weet je ook niet waar je uit wilt komen. Maak dus per dag een doel voor jezelf, je werk en je gezin. Maak een to do lijst voor de nieuwe dag en vink af wat je hebt gedaan. Dat werkt motiverend. Plan je eigen werktijd en school tijden voor de kinderen . En bespreek het met ze (als ze er groot genoeg voor zijn natuurlijk). Bedenk ook: wat moeten of mogen ze doen als jij werkt? Zijn ze groot genoeg om zichzelf te vermaken of moet je iets organiseren voor ze zodat jij kunt werken? En hé er is meer dan de tv!

Tips voor de kids

  • Rommel=creativiteit, laat ze gaan.
  • Maak een knutsel tafel.
  • Laat ze zelfstandig spelen. Is er speelgoed dat al een tijdje niet gebruikt is? Haal het tevoorschijn.
  • Buiten spelen! Vies worden mag.
  • Ga eens na welk buiten speelgoed hebben jouw kinderen?
  • Welke spellen staan er in je kast?
  • Er zijn leuke app’s voor sportieve activiteiten in en om het huis.

Dé Tip voor een fit gezin

De sportschool is dicht, de voetbal ook. O, hé we gaan nu kijken naar wat wel kan toch? Als ik naar mijzelf kijk dan spelen de kinderen zelfstandig buiten. Maar dan zit ik vervolgens binnen. Dus ga ik sporten in de avond. Ook fijn hoor om het soms alleen te doen. Maar deze periode zoeken we juist ook naar verbinding. Dus: Plan met elkaar elke dag een sportmoment. Het levert je energie, gezelligheid en verbinding op!

Wat jullie kunnen doen

Ga een wandeling maken met elkaar. Doe het in je eigen omgeving of stap even in de auto voor een nieuwe omgeving. Wandelen is ontzettend goed voor je brein. Ik schreef er eerder een blog over. Je leest ‘m hier: www.sterkincoaching.nl /wandelen-als-medicijn-tegen-stress/

Pak de fiets en ga erop uit. Appel mee voor onderweg en heerlijk uitgewaaid en met frisse energie weer binnen komen.
Wie houd je tegen om eens een potje voetbal mee te doen? Wedden dat ze het leuk vinden?!

Wat belangrijk is dat je uitlegt en bespreekt met je kinderen dat het voor hen en jou fijn is om met elkaar actief te zijn. Vraag naar wat zij leuk vinden en vertel ze wat jij graag doet. Zo kom je tot overeenstemming met elkaar. En als je partner ook thuis werkt, ga dan met elkaar op pad. Het hoeft geen uren te duren. 1 uurtje per dag levert je al zoveel op!

Geschreven door:
Hanneke Sterk, geregistreerd coach
Begeleid vrouwen en moeders naar een stressvrij leven
www.sterkincoaching.nl