Heb ik een burn-out? - CoachWereld

Registreren

Blog

Heb ik een burn-out?

Heb ik een burn-out?

Heeft u veel last van stress, ben je metaal en fysiek uitgeput en voelt u zich prikkelbaar? Dan heeft u misschien last van een burn-out.

Een burn-out komt doordat u langdurig te veel spanning of stress heeft gehad. Een beetje stress hoort natuurlijk bij het leven. Dat zorgt er juist voor dat we alert blijven. Maar wanneer de stress te veel wordt en/of te lang duurt kan het onprettig zijn en in de weg komen van het dagelijks leven.

Door de burn-out kunt u het gevoel hebben dat u de controle kwijt bent. U slaapt misschien wel slechter en piekert veel. Behalve deze mentale klachten kunt u ook last krijgen van lichamelijke klachten. Bijvoorbeeld hoofdpijn, buikpijn en hartkloppingen.

Wanneer deze klachten ongeveer 6 maanden aanhouden wordt er gesproken van een burn-out.

Vaak is het een combinatie van verschillende gebeurtenissen, verplichtingen en problemen die zorgen voor overmatige spanning.

Een burn-out coach kan u helpen. De burn-out coach zal u helpen met het accepteren van uw burn-out. Hierna zullen jullie samen kijken naar de oorzaken van uw stress, wanneer deze duidelijk zijn kan er ook gezocht worden naar oplossingen. Uw burn-out coach ondersteund u ook bij het uitvoeren van de bedachte oplossingen.