Hoeveel kikkers ga je nog kussen. - CoachWereld | Blog | Myra Fens

Registreren

Blog

Hoeveel kikkers ga je nog kussen.

Hoeveel kikkers ga je nog kussen.

Hoeveel kikkers ga je nog kussen voor je de juiste medewerker, baan of relatie vindt?

Inmiddels hou ik me ruim 20 jaar bezig met communicatie.
Communicatie met jezelf en met anderen. Door middel van de woorden die je zegt, de manier waarop je ze zegt en andere manieren zoals lichaamshouding.
Aangezien je niet niet kunt communiceren, doe je het meeste waarschijnlijk onbewust. En krijg je waarschijnlijk soms resultaten die jou verrassen of tegenvallen.
Zo gaat het op je werk. Je praat met medewerkers, collega’s, klanten, etc.
Mensen die ik begeleid, geven vaak aan, dat ze lange dagen draaien. Elke dag veel bordjes in de lucht moeten houden. Soms vragen ze zich zelfs af: Is dit alles? En dat sluit mooi aan bij het thema: werkgeluk.

Werkgeluk gaat om méér dan bedrijfsuitjes en sportabonnementen. In deze tijd mag er ruimte zijn voor kwetsbaarheid. Zingeving, persoonlijke groei en betekenisvolle relaties zijn belangrijke ingrediënten voor werkgeluk.
Werk is een verlengstuk van privé, dus het een heeft impact op het ander. Als de balans verstoord is, is op beide vlakken het gevoel van geluk ver te zoeken.
Op privégebied willen veel mensen een leuke relatie. Een relatie is als een vacature voor een leuke baan. En als je niet weet wat je zoekt, maakt het dan wat uit, wat je krijgt? Als je weet waar je gelukkig van wordt, is het gemakkelijker om keuzes te maken. Daarom is het goed om te beginnen met jezelf goed te leren kennen.
Je gedrag wordt in hoge mate bepaald door je gedachten. Door(dat je luistert naar) de stemmetjes in je hoofd. En als je weet, dat je gemiddeld 60.000 per dag hebt, wil je natuurlijk weten, hoe je deze kunt filteren. Aan welke gedachte geef je aandacht, aan welke hecht je belang? En daarmee begint dan een interessante ontdekkingsreis. Je ontdekt, dat je niet altijd in de hand hebt, wat er in je leven gebeurt, maar wèl hoe je er mee om kunt gaan. Met als grootste pay-off dat JIJ kiest, in welke gedachte je energie wil steken. Waar jij aan wilt bouwen. Immers: You are the Master of your own Universe!

Wil je meer plezier in je werk, een betere relatie met de mensen om je heen, zakelijk of privé, of beter prioriteiten stellen? Weten waar je ècht gelukkig van wordt? Dan nodig ik je graag uit voor een gesprek. Ik weet veel van persoonlijk leiderschap, duurzame inzetbaarheid en de preventie van een burn-out èn van een bore-out door mijn ruime ervaring in het bedrijfsleven. Van familiebedrijf tot multinational.

 

Myra Fens
Communicatie en Mindset