Stoppen met roken - CoachWereld

Registreren

Blog

Stoppen met roken

Stoppen met roken

(Weer) stoppen met roken? Via Gezondeleefstijlcoach.nl kun je binnen 48 uur gekoppeld worden aan een medisch geaccrediteerde stoppen met roken coach, die jou 3 maanden lang kosteloos (!) begeleidt. Zowel de coaching als eventuele hulpmiddelen zoals nicotine pleisters of kauwgom wordt vanuit de basisverzekering vergoed. Jouw eigen risico wordt niet aangesproken. Stoppen met roken kost je dus werkelijk helemaal niets, behalve 100% inzet en motivatie.

“Als je nog wilt blijven flirten met de sigaret, ben je er nog niet aan toe om te stoppen. “

Als je erkent dat de sigaret een heel fout maatje van je is kan ik je ervan af helpen. Als je er echt klaar mee bent, in je hoofd en in je hart, dan kan ik je ervan af helpen,” zegt stoppen met roken coach Rosaline Ratering McDonald van www.gezondeleefstijlcoach.nl

 

 

Presentaties over stoppen met roken

LR roovrije_generatie_foto

Samen met haar man Rob McDonald, ex top voetbalprof, verzorgt Rosaline bij bedrijven en sportverenigingen presentaties over stoppen met roken. Rob en Rosaline vertellen op inspirerende wijze hoe rokers kosteloos kunnen stoppen en hoe ze gestopt kunnen blijven. Voor sportverenigingen zijn er speciale acties waarbij de hele club en betrokken kan worden in het kader van de Rookvrije Generatie. Wil je specifiek hierover meer weten mail dan naar: r.mcdonald@medipro.nl onder vermelding van ‘presentatie stoppen met roken’.

 

Bekijk dit korte filmpje over stoppen met roken coaching:

 

Kosteloos aanmelden via deze link

Kosteloos aanmelden kan hier. Binnen 48 uur heb je een stopcoach die je verder helpt:

AANMELDEN KAN HIER
Neem contact op via deze AANMELDLINK. Meld je aan en krijg direct antwoord op eventuele vragen. Rosaline McDonald en haar collega’s helpen je graag verder.

 

AANMELDLINK STOPPEN MET ROKEN VIA GEZONDE LEEFSTIJLCOACH

 

Tot 10 keer succesvoller met een stopcoach

Rosaline McDonald en collega’s van Medipro B.V. met wie ze samenwerkt hebben samen al vele duizenden mensen van het roken afgeholpen. “De kans dat het lukt om te stoppen met roken is met professionele coaching tot 10 keer groter, dan in je eentje proberen weer te stoppen.”

Medipro B.V. is een landelijke medische organisatie die ervaren stoppen met roken coaches aanbiedt in het hele land. De coaching kan persoonlijk op locatie, telefonisch of via beeldbellen.

Rosaline McDonald is gespecialiseerd in online coaching en biedt naast stoppen met roken coaching ook professionele leefstijlbegeleiding. Ze zegt: “Stoppen met roken is het beste wat je voor je gezondheid kunt doen.”

Korte termijn voordelen

Korte termijn voordelen van stoppen met roken, merkbaar binnen een paar weken, zijn o.a.

 • je geur- en smaakbeleving verbeteren
 • je krijgt meer lucht
 • je ruikt zelf frisser
 • je gaat er beter uitzien
 • het nare hoesten in de ochtend wordt minder. Sta niet raar te kijken dat dit eerst erger wordt. Je longen maken zichzelf schoon. Na een paar weken verdwijnt het hoesten.
 • je zelfvertrouwen wordt groter
 • je houdt direct veel meer geld over.

Lange termijn voordelen

De lange termijn voordelen zijn het enorm. Deze ga je ervaren als de verslaving doorbroken is, als ‘moeten roken’ geen thema meer is in je leven.

 • je ervaart hoe heerlijk het is om vrij te zijn, geen slaaf meer te zijn van de sigaret. Je bent af van het ‘gedoe’ rond het geregel van sigaretten bij je moeten hebben en op de klok kijken of je al een volgend sigaretje op kunt steken. De sigaret doet je gewoon niks meer.
 • je conditie gaat met sprongen vooruit
 • je hele gezondheid krijgt een niet te evenaren boost.
 • je hoeft minder bang te zijn voor enge ziekten zoals longkanker, COPD of een beroerte
 • je hoeft later geen spijt te voelen van ‘was ik maar eerder gestopt….’
 • je voelt je niet langer een ‘verstotene’ die er niet bij hoort

Stoppen met roken en gezonde leefstijl

Een stoppen met roken traject via Gezondeleefstijlcoach heeft als extra voordeel dat Gezondeleefstijlcoach je ook op leefstijl en gezond gewicht kan coachen. Gezondeleefstijlcoach is aangesloten bij coachwereld.nl

Rosaline McDonald: “Cliënten die de knop omzetten en ook aandacht besteden aan een gezondere leefstijl, zijn succesvoller met stoppen met roken. Vooral wandelen en hardlopen zijn geweldige manieren om door de eerste moeilijke weken heen te komen. Wandelen en sporten stimuleren de aanmaak van natuurlijke feelgood hormonen zoals endorfines en dopamines. Als je stopt net roken voel je je de eerste tijd meestal niet zo fijn. Nicotine vervangende hulpmiddelen kunnen de scherpe randjes er wat vanaf halen, maar wandelen en sporten doen dat ook.”

Angst voor dikker worden?

Ze weet dat veel mensen bang zijn om aan te komen als ze stoppen met roken. “Die angst is niet ongegrond, maar ook daar kunnen we samen naar kijken. Als je stopt met roken gaat je stofwisseling weer normaal werken. Als je hetzelfde blijft eten en bewegen kom je  gemiddeld 2 tot 4 kilo aan in het eerste half jaar. Dat is tijdelijk.  Je hebt ex-rokers die méér aankomen, maar dat komt door andere, onderliggende oorzaken en/of  troosteten. Troosteters vervangen ene verslaving voor de andere. Koolhydraatrijke voeding en vooral suiker geeft een kortstondige dopaminekick net als roken. Door meer te bewegen en te zorgen dat je bloedsuikerspiegel met gezonde voeding gelijkmatig blijkt, voorkom je dat je aankomt en voel je beter.”

Andere veelgehoorde redenen om stoppen met roken uit te stellen zijn o.a. ‘ik heb nu teveel stress’  en  ‘als ik stop met roken heb ik helemaal niets meer…’ Rosaline heeft er begrip voor en oordeelt niet.  “Het gemene van een nicotineverslaving zit ‘m volgens Rosaline in een paradox. Aan de ene kant geeft de sigaret je rust, maar aan de andere kant houdt de verslaving zichzelf in stand. Als je rookt gaat er binnen 7 seconden een seintje naar je hersenen om het gelukshormoon dopamine aan te maken. Het geeft je een weldadig en rustgevend gevoel, maar dat is tijdelijk. Na een tijdje is de shot uitgewerkt en daalt je dopamineniveau ver onder het natuurlijke niveau. Je voelt je slechter dan ervoor. Dus steek je weer een sigaret op.

Een ander probleem van nicotine is dat het ook de aanmaak van adrenaline stimuleert. Als je dag in dag uit kunstmatig de aanmaak van adrenaline stimuleert blijf je jezelf opjagen. Adrenaline is een actiehormoon. Je komt nooit echt tot rust op deze manier. Veel mensen, ook zij die niet roken, zijn verslaafd aan adrenaline kicks. Bij roken valt het meer op. Maar bij mensen die altijd aan het werk zij of aldoor zitten te gamen spelen onderhuids vaak ook de afhankelijkheid van adrenaline- en dopaminekicks een rol.”

Sigaret als maatje?

De sigaret is mijn maatje, is volgens Rosaline McDonald een andere veelgehoorde reden om stoppen met roken uit te stellen – of om weer te gaan roken.

De sigaret is voor veel mensen een troetelbeer, een ‘soort speen maar dan voor volwassenen’, volgens Rosaline. “De sigaret geeft je op korte termijn – binnen 7 seconden – een gevoel van rust vanwege de aanmaak van dopamine. Iedere keer als je je gefrustreerd, verdrietig of boos voelt kruip je bij deze troetelbeer op schoot. Hij zorgt ervoor dat je je even goed voelt, maar het is een troetelbeer met twee gezichten. De keerzijde is dat hij helemaal niet het beste met je voor heeft. Een soort foute relatie zeg maar.” De oplossing? “Leven zonder speen of een andere troetelbeer zoeken. Een hobby waarin je jezelf  kunt verliezen is een fijn alternatief. Waar word je blij van? Wie of wat kan jouw leven op een gezonde manier zin geven?”

Succes verzekerd

.“De relatie met de sigaret is een foute relatie.  Als je rookt speel je  Russische roulette met je leven. Eén op de twee rokers gaat dood aan de verslaving of aan indirecte gevolgen ervan, Dat weet de roker zelf ook wel, dat hoef ik niet benadrukken in een stoppen met roken traject. Samen met de stopper kijk ik waar de kansen op succes liggen. Dat is afhankelijk van de intrinsieke motivatie. Die leg ik bloot en zet er dan een schijnwerper op. Succes verzekerd. Mensen zijn veel sterker dan ze zelf denken, ook als het gaat om het overwinnen van rookverslaving.

Neen contact op via deze AANMELDLINK. Meld je aan en krijg direct antwoord op eventuele vragen.

 

AANMELDLINK STOPPEN MET ROKEN VIA GEZONDE LEEFSTIJLCOACH