Budget Coach - CoachWereld | Vind de coach die bij jou past!

Registreren

Budget Coach

Wat doet een budget coach?

De budget coach bespreekt de financiële situatie en de wederzijdse wensen en verwachtingen worden uitgesproken. Een budget coach helpt mensen met het op orde brengen en houden van hun financiën. Er wordt veel aandacht besteed aan de oorzaken en gevolgen van financiële problemen. Een budgetcoach helpt mensen financieel zelfredzaam te worden. Met een goed coachingstraject voorkomt de coach dat iemand in herhaling valt. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de budgetcoach de coachee helpt onafhankelijk en zelfstandig te worden.

Budgetcoaches zijn eigenlijk gespecialiseerde dienstverleners. Zij kunnen helpen de financiële huishouding op orde te brengen. Een budgetcoach bekijkt het hele financiële plaatje: Kloppen de inkomsten? Maakt je wel voldoende gebruik van regelingen die uw inkomen vergroten? Kun je besparen door eventuele (overbodige) uitgaven aan te passen?

Een budget coach kan ook uw administratie en het beheer van uw financiën tijdelijk of gedeeltelijk van u overnemen. Belangrijk is dan dat de budgetcoach samen met jou te werk gaat en je steeds betrekt bij wat er gebeurt. Het doel is immers dat je in de toekomst weer goed kunt omgaan met je geld en financiële administratie.

Wie betaalt een budget coach?

Sommige budget coaches werken zelfstandig, anderen bij een organisatie. Bijvoorbeeld bij een welzijnsorganisatie, een woningbouwcorporatie of een instelling voor inkomensbeheer. Daarnaast zijn er commerciële bureaus. De hulp van een budgetcoach wordt soms betaald door de gemeente of een werkgever. In geval van loonbeslag is de werkgever op de hoogte van jouw financiële situatie. Maak dit bespreekbaar en vraag om hulp. Bij zelfstandig werkende budgetcoaches en commerciële budgetbureaus betaal je voor de hulp. Bedenk dat goede hulp u ook geld kan opleveren. Sterker nog: het gaat meer opleveren dan geld alleen.

Financiële problemen

Financiële problemen zorgen vaak voor een veel andere problemen. Wanneer financiële problemen worden besproken en uiteindelijk opgelost, worden vaak ook andere problemen verholpen. Je houdt weer energie over voor andere dingen en kunt je weer focussen op leuke dingen in het leven, werk en je famille.

Budgetplan opstellen door een budget coach

De budgetcoach kan bijvoorbeeld samen met jou een budgetplan opstellen, afgestemd op je persoonlijke situatie. Het budgetplan biedt houvast en helpt je financiële moeilijkheden op te lossen en weer balans te brengen tussen inkomsten en uitgaven. Een budgetcoach kan ook helpen met het oplossen van conflicten met bijvoorbeeld banken, belasting, incasso bedrijven en/of bijvoorbeeld hulpverleners.

Je doelen worden zo helder en realistisch! De budgetcoach ondersteunt je bij de uitvoering van het budgetplan en stuurt bij indien de persoonlijke situatie daarom vraagt. De budgetcoach werkt toe naar een eindsituatie waarin je niet alleen weer helder zicht hebt op je financiële huishouding, maar daar ook zelfstandig en op een verantwoorde wijze mee om kan gaan. Hoe fijn is dat?

Budget coach | Coachwereld

Vind jouw coach op CoachWereld

CoachWereld is hét platform waar jij de coach, trainer of therapeut vindt die bij jou past. Coaching is persoonlijk: wat voor de één werkt, is voor een ander niet de juiste aanpak. Daarom kun je bij ons kiezen uit meer dan 1.000 coaches. Voor alledaagse problemen of specifieke vragen. Voor jezelf of voor een ander. We maken een professioneel coachtraject toegankelijk, laagdrempelig en overzichtelijk voor iedereen die een gelukkiger leven wil leiden. Dat gunnen wij jou.

Met een coach haal je het maximale uit jezelf of je dierbaren. Of dat nu op persoonlijk of zakelijk vlak is. Wij helpen je daarbij: we willen jouw leven beter maken. Dat doen we met ons platform waarop het nog eenvoudiger is om snel de juiste coach te vinden waar jij een klik mee hebt. Hoe specifieker jouw wensen, hoe beter het resultaat. Ben jij er klaar voor om die perfecte match te maken?

Op dit moment zijn er 1205 coaches geregistreerd op CoachWereld!

1

Dit is een overzicht van onze budget coaches

Meer filters
Annuleren
Afstand
Disable