Burn-out Coach - CoachWereld | Vind de coach die bij jou past!

Registreren

Burn-out Coach

Ben jij helemaal op? Dan ben je toe aan een burn-out Coach. Een flinke burn-out is heel heftig en beangstigend. Burn-out is een ziektebeeld dat zich laat vertalen als totaal opgebrand zijn. Sommige mensen kunnen helemaal niets meer en zijn ook niet in staat om te vertellen wat er aan de hand is.

Burn-out coach bij stress

Heb je veel last van stress? Duurt dit langer dan zes maanden en voel je je geestelijk en lichamelijk helemaal uitgeput? Dan spreek je van een burn-out. Hoe ontstaat een burn-out? Vaak is er een aanwijsbare aanleiding: het verbreken van een relatie, ontslag op je werk, het overlijden van een dierbare of een traumatische gebeurtenis. Dit is meestal niet de oorzaak, maar de bekende druppel die de emmer doet overlopen na een periode van langdurige stress. Zoek een burn-out coach om je te helpen met stress om te gaan.

Andere werkwijze

De burn-out coach gaat hierbij iets anders te werk dan overige coaches. Het voornaamste verschil is dat hij of zij rekening houdt met het feit dat het denken, het geheugen en de concentratie van een coachee met een burn-out zijn verstoord. Daarom worden aanvankelijk amper denkopdrachten gedaan en juist veel ervaringsgerichte oefeningen. Denk aan lichaamsgerichte opdrachten, zoals ontspanningsoefeningen, mindfulness technieken en/of ademoefeningen.

Niet alleen krijgen onze hersens te veel prikkels te verwerken. We spiegelen ons aan de ideale online voorbeelden en plaatjes: mede daarom worden de slachtoffers van burn-out ook steeds jonger. Op school moeten kinderen goed presteren: de cijfers moeten hoog zijn en daarna moet een goede studie worden gevolgd. Geweldige stages moeten gevolgd worden. Daarnaast moeten kinderen sporten, een muziekinstrument bespelen en als het even kan ook nog het perfecte lijf bezitten. En als volwassene moeten we dit volhouden, ook naast onze succesvolle carrière. Niet zeuren. Hard werken is goed voor je! Hoe meer, hoe beter.

Als jij je laat coachen op burn-outpreventie, leer je op praktische wijze signalen herkennen en de verschijnselen tegen te gaan. Een goede burn-out coach kan je hierbij helpen.

Op zoek naar een burn-out coach

Ga je op zoek naar een burn-out coach? Houd dan rekening met de diagnose van jouw arts. Mensen met een gecompliceerde burn-out kunnen namelijk alleen terecht bij stress- en burn-out coaches die ook klinisch psycholoog of psychiater zijn. Mensen met een ongecompliceerde burn-out kunnen een stress- en burn-out coach nemen met een achtergrond die hen aanspreekt.

burn-out coach zoeken-coachwereld

Vind jouw coach op CoachWereld

CoachWereld is hét platform waar jij de coach, trainer of therapeut vindt die bij jou past. Coaching is persoonlijk: wat voor de één werkt, is voor een ander niet de juiste aanpak. Daarom kun je bij ons kiezen uit meer dan 1.000 coaches. Voor alledaagse problemen of specifieke vragen. Voor jezelf of voor een ander. We maken een professioneel coachtraject toegankelijk, laagdrempelig en overzichtelijk voor iedereen die een gelukkiger leven wil leiden. Dat gunnen wij jou.

Met een coach haal je het maximale uit jezelf of je dierbaren. Of dat nu op persoonlijk of zakelijk vlak is. Wij helpen je daarbij: we willen jouw leven beter maken. Dat doen we met ons platform waarop het nog eenvoudiger is om snel de juiste coach te vinden waar jij een klik mee hebt. Hoe specifieker jouw wensen, hoe beter het resultaat. Ben jij er klaar voor om die perfecte match te maken?

Op dit moment zijn er 1205 coaches geregistreerd op CoachWereld!

1

Dit is een overzicht van onze burn-out coaches

Meer filters
Annuleren
Afstand
Disable