Business Coach - CoachWereld | Vind de coach die bij jou past!

Registreren

Business Coach

Wat doet een business coach?

Je weet het even niet meer: je weet niet hoe je je gewenste situatie kunt bereiken of je weet wel hoe je deze situatie kunt bereiken alleen dat wil je sneller dan dat je het alleen doet. Soms wil je ook gewoon even ’sparren’ op gelijkwaardig niveau. Het is soms eenzaam aan de top.

Een business coach kan je helpen. Wat doet een business coach dan?

Een business coach kan je helpen met het bereiken van doelen die jij als ondernemer hebt gesteld, waardoor jij en je bedrijf vooruit komen. Hierdoor kan je bedrijf groeien en je perspectief op ondernemen veranderen. Je zou business coach dus ook een ondernemerscoach kunnen noemen.

Persoonlijke begeleiding

Wanneer je als ondernemer een business coach of ondernemerscoach gaat inhuren, is dit eigenlijk een vorm van persoonlijke begeleiding. Niet alleen helpt een business coach je strategisch te denken over je huidige manier van ondernemen, als ook je visie voor de toekomst, maar hij of zij helpt ook met het oplossen van problemen of onzekerheden binnen je bedrijf. Even sparren over je onzekerheden of twijfels, zowel persoonlijk als zakelijk, kan ook samen met een ervaren business coach.

Business Coaches zijn vaak actiegericht. Ze helpen je dingen te leren of gedaan te krijgen. Hun rol is meestal om jou (of jouw organisatie) ​​nieuwe vaardigheden bij te brengen of je te helpen veranderingen door te voeren die resultaten verbeteren. Coaches worden in veel gevallen beschouwd als gelijken, maar met een specifieke vaardigheid of expertise die bij jou of binnen jouw organisatie ontbreekt. Dit is vaak gebaseerd op (succesvolle) ervaring van de business coach op een specifiek gebied. Meestal op tactisch (uitvoerend) niveau. Zo kun jij bij voorbeeld over ruime technische vaardigheden of leiderschap kwaliteiten beschikken, maar slecht of onervaren zijn in commercie of internationaal zakendoen. In dat geval kan een business coach je helpen.

Bij business coaching bepaalt de ondernemer vaak zelf het doel. Met dat doel in het achterhoofd stelt de coach vragen, geeft hij advies en voegt hij kennis toe. Business coaching is het continu bijsturen van de ondernemer, maar ook samen met de ondernemer. Bij business coaching zal de business coach altijd proberen om jou als mens en als ondernemer te laten groeien. Een ervaren en goede business coach of ondernemerscoach die zelf ooit heeft bereikt wat jij wilt bereiken, kan jou voorzien van nieuw perspectief en doelen. Het uitgangspunt bij faciliteren is namelijk dat de coachee vaak zelf de antwoorden al in zich heeft. Een business coach kan met behulp van goede en gerichte vragen de antwoorden uit de coachee krijgen. Daarna kan ook nog verder advies volgen. Wat een business coach in veel gevallen doet is de klant meenemen in hoe het advies tot stand is gekomen, zo leert de business coach de coachee hoe hij het zelf in de toekomst kan aanpakken.

Een goede business coach helpt je om beperkende ideeën, overtuigingen en gedachtes te signaleren en om te zetten in nieuwe, krachtige gedachtes en ideeën die jou verder helpen.

Een goede business coach heeft vaak zelf ook een business coach. Dat is hoe het werkt en daarmee is de cirkel weer rond.

Wat is het verschil tussen een business coach en een executive coach?

Dit is erg lastig en kan verwarrend zijn. Het elementaire verschil is dat business coaches zich vaak richten op midden- en klein bedrijf (MKB). Executive coaches werken met name voor corporates, de grote multinationals. Dat is echt een hele andere wereld.

Executive coaching is het vergroten van de effectiviteit van de executive door het versterken van zijn of haar leiderschapskwaliteiten. Een executive coach onderscheidt zich door in de coaching zowel op de persoon als op de complexe context en het krachtenveld van de executive aan te sluiten. Onder executives vallen directieleden, bestuurders en topmanagers. De executive coach is iemand die leidinggevenden en topmanagers begeleidt. De diensten van een executive coach kan je dus ook wel managementcoaching noemen. Het is natuurlijk belangrijk dat alle processen binnen het bedrijf optimaal verlopen.

Executive coaching is gericht op het versterken van persoonlijk en professioneel leiderschap. De executive coach kan het definiëren, verduidelijken en realiseren van doelen begeleiden en ondersteunen. De executive coach is iemand die leidinggevenden begeleidt. De diensten van een executive coach kan je dus ook wel management coaching noemen. Het is natuurlijk belangrijk dat alle processen binnen het bedrijf optimaal verlopen. Een manager of lei

Het Engelse CEO is in essentie natuurlijk ook toepasbaar op de eigenaar van een onderneming van bijvoorbeeld 10 tot 50 medewerkers, maar ten opzichte van een “echte” CEO maak je je dan echt belachelijk. Vaak krijg je dat werk niet via een website maar via via. Veel niet sterk opgeleide en ervaren coaches willen zich maar wat graag executive coach noemen, maar trekken dat in de corporate wereld niet. Ze worden vaak niet eens geselecteerd.

Wat is het verschil tussen consultancy en coaching?

Bij coaching staat (bijna) altijd groei van de klant voorop. Dat is feitelijk het grootste verschil tussen consultancy en coaching.
Bij consultancy lost de consultant iets op voor de klant, terwijl bij de coaching de klant wordt geleerd hoe hij/zij zelf zijn uitdagingen (nu en in de toekomst) aan kan pakken.

Men maakt vaak de fout om business coaching te verwarren met consultancy, terwijl dit twee verschillende dingen zijn. Samengevat kun je zeggen dat bij coaching de groei van de klant centraal staat, terwijl een consultant iets oplost voor een klant. Daarnaast probeert een goede business coach de ondernemer handvatten te geven om uitdagingen in de toekomst beter aan te kunnen.

Business coach Coachwereld

Vind jouw coach op CoachWereld

CoachWereld is hét platform waar jij de coach, trainer of therapeut vindt die bij jou past. Coaching is persoonlijk: wat voor de één werkt, is voor een ander niet de juiste aanpak. Daarom kun je bij ons kiezen uit meer dan 1.000 coaches. Voor alledaagse problemen of specifieke vragen. Voor jezelf of voor een ander. We maken een professioneel coachtraject toegankelijk, laagdrempelig en overzichtelijk voor iedereen die een gelukkiger leven wil leiden. Dat gunnen wij jou.

Met een coach haal je het maximale uit jezelf of je dierbaren. Of dat nu op persoonlijk of zakelijk vlak is. Wij helpen je daarbij: we willen jouw leven beter maken. Dat doen we met ons platform waarop het nog eenvoudiger is om snel de juiste coach te vinden waar jij een klik mee hebt. Hoe specifieker jouw wensen, hoe beter het resultaat. Ben jij er klaar voor om die perfecte match te maken?

Op dit moment zijn er 1205 coaches geregistreerd op CoachWereld!

1

Dit is een overzicht van onze business coaches

Meer filters
Annuleren
Afstand
Disable