Kinder Coach - CoachWereld | Vind de coach die bij jou past.

Registreren

Kinder Coach

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van begeleiding, oplossingsgericht, speciaal ontwikkeld voor het kind. Het is een vorm van coaching waarbij de belevingswereld van het kind centraal staat. Daarbij spelen o.a. het gezin, vriendjes, school en vrije tijd een belangrijke rol. Uitgangspunt is steeds zijn manier van denken, voelen en doen. Kindercoaching is het werken aan een probleem dat een kind ervaart in het dagelijks leven en hier een oplossing voor te vinden. Een kindercoach leert kinderen om hun talenten, vaardigheden en kennis beter te gebruiken.

Het creëren van succeservaringen vormt de leidraad naar plezier en vertrouwen in de toekomst. Een kindercoach leert je kind de oplossing binnen zichzelf te vinden.

Wat doet een kindercoach?

Een kindercoach is in het bijzonder geschikt voor kinderen met problemen met sociale vaardigheden, kinderen die pesten/gepest worden, bij verlies en rouwverwerking, scheiding, (faal)angsten, boosheid en frustratie, spanning, piekeren of verlegenheid. Dit zijn allemaal problemen die een kind behoorlijk kunnen belemmeren in het dagelijks leven. Herken jij jouw kind niet in de kenmerken maar zit hij toch niet lekker in zijn vel? Ook dan kan een kindercoach in veel gevallen helpen.

Het uiten van gevoel en gedachten is niet voor elk kind even makkelijk. Gevolgen kunnen zijn dat een kind slaapproblemen heeft, geen vriendschappen durft te sluiten, boze buien krijgt, verdrietig en stil is, nauwelijks durft te praten, steeds moe is. Wanneer je de signalen opvangt, maar in de situatie terecht bent gekomen dat je beseft dat je zelf geen grip meer je kind hebt. Op dat moment kan het prettig zijn om de begeleiding van een kindercoach in te schakelen.

Het doel van deze vorm van coaching is het coachen van kinderen bij het ontdekken van de eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Dat doen de coach door niet alleen de kinderen met problemen te helpen, maar juist ook de volwassenen in hun omgeving te leren met hun kinderen om te gaan.

Kindercoach en hoogsensitiviteit (HSP)

Er is uit diverse onderzoeken gebleken dat zo’n 1 op de 5 kinderen hoogsensitief (HSP) is. Dat zijn dus gemiddeld zo’n 4 à 5 kinderen per klas.
Als je kind hoogsensitief is betekent dat dus dat hij of zij extra gevoelig is voor prikkels. Bijvoorbeeld labeltjes in kleding, geuren, harde geluiden, maar ook voor gevoelens. Denk dat vele ouders dit wel herkennen.

Als hoogsensitief persoon pik je meer op duurt het vaak langer om dingen te verwerken. Je voelt je anders, onbegrepen en daardoor soms eenzaam. Dit kost veel energie en in bepaalde gevallen kan het ook faalangst veroorzaken. Leren omgaan met deze gevoeligheid vermindert woedeaanvallen en huilbuien en versterkt het zelfvertrouwen. Hier kan een kindercoach met HSP specialisatie erg goed bij helpen.

kinder coach | Coachwereld

Vind jouw coach op CoachWereld

CoachWereld is hét platform waar jij de coach, trainer of therapeut vindt die bij jou past. Coaching is persoonlijk: wat voor de één werkt, is voor een ander niet de juiste aanpak. Daarom kun je bij ons kiezen uit meer dan 1.000 coaches. Voor alledaagse problemen of specifieke vragen. Voor jezelf of voor een ander. We maken een professioneel coachtraject toegankelijk, laagdrempelig en overzichtelijk voor iedereen die een gelukkiger leven wil leiden. Dat gunnen wij jou.

Met een coach haal je het maximale uit jezelf of je dierbaren. Of dat nu op persoonlijk of zakelijk vlak is. Wij helpen je daarbij: we willen jouw leven beter maken. Dat doen we met ons platform waarop het nog eenvoudiger is om snel de juiste coach te vinden waar jij een klik mee hebt. Hoe specifieker jouw wensen, hoe beter het resultaat. Ben jij er klaar voor om die perfecte match te maken?

Op dit moment zijn er 1205 coaches geregistreerd op CoachWereld!

1

Dit is een overzicht van onze kinder coaches

Meer filters
Annuleren
Afstand
Disable