Loopbaan Coach - CoachWereld

Registreren

Loopbaan Coach

Wat doet een loopbaancoach?

Een loopbaancoach is iets anders dan een jobscoach. Een loopbaancoach kan je helpen te weten of ontdekken welke competenties je hebt? Wat zijn je talenten en drijfveren, mogelijkheden en wensen? Wat wil je nou echt in dit leven en waar word je blij van! Soms is het lastig om te weten wat je wilt en wat er allemaal mogelijk is, zeker wanneer je niet weet welke mogelijkheden, banen en carrières er allemaal mogelijk zijn. Een loopbaancoach kan samen met jou deze weg verkennen.

Waarom loopbaancoaching?

Loopbaancoaching staat in het teken van het (her)ontdekken van een passende en gewenste loopbaanrichting. Wat wil ik met mijn leven zijn vragen die normaal gesproken bij een Lifecoach plaatshoren maar een loopbaancoach kan hier ook zeker mee helpen. Je bent vaak toch een groot deel van je dagelijkse leven bezig met je werk dus dan moet dat wel aansluiten bij jouw behoeften. Het moet je wel energie of voldoening geven. Maar…wat wil ik? Vind ik mijn baan nog wel leuk? Wanneer ik ontslag neem loop ik veel risico en ik weet niet wat ik dan wel wil. Vaak blijven mensen dan maar hangen totdat ze met pensioen gaan.

In welke fase kan een loopbaancoach helpen?

Loopbaancoaching kan voorkomen op verschillende momenten in een carrière: het maken van een beroepskeuze, het aangaan van een volgende carrièrestap, maar ook bij bijvoorbeeld ontslag of burn-out. Samen met een loopbaancoach ga je op onderzoek uit naar je interesses, kwaliteiten en drijfveren. Zodra deze in kaart zijn gebracht, ontwikkelen wij samen een actieplan hoe jouw eigenschappen het beste tot hun recht kunnen komen op de arbeidsmarkt.

Dus. Heb je geen plezier in je werk? Of loop je vast in je functioneren? Heb je geen werk meer na ontslag of zit je middenin een burn-out? Of wil je iets veranderen in je leven, maar vind je het lastig om doelen te stellen of concrete stappen te zetten? Zoek dan een goede loopbaancoach.